Atraktivni rukometaši na pijesku u Umagu za EU odličja


  • Europsko prvenstvo u rukometu na pijesku u muškoj i ženskoj konkurenciji
  • Europsko prvenstvo u rukometu na pijesku u muškoj i ženskoj konkurenciji
  • Europsko prvenstvo u rukometu na pijesku u muškoj i ženskoj konkurenciji
  • Europsko prvenstvo u rukometu na pijesku u muškoj i ženskoj konkurenciji

 

UMAG – Nakon Svjetskog prvenstva u odbojci na pijesku održanog prošlog tjedna na terenima umaškog turističkog naselja Stella Maris, na pješčane terene ‘istrčali’ su i rukometaši.

Do 7. srpnja na šest terena održavat će se juniorsko i seniorsko Europsko prvenstvo u rukometu na pijesku u muškoj i ženskoj konkurenciji. Titulu europskih prvaka, u obje konkurencije, u Umagu brane Mađari.

Juniorke i juniori započeli su već svoja natjecanja za europska odličja ali i za plasman na Svjetsko prvenstvo na koje će ‘otići’ četiri najbolje plasirane ekipe u ženskoj i muškoj konkurenciji.

U juniorskoj konkurenciji tijekom tri dana nastupit će osam reprezentacija među kojima je i reprezentacija Hrvatske, u obje konkurencije.

Europsko prvenstvo je otvorio predsjednik komisije rukometa na pijesku pri EHF-u Laszlo Sinka koji je u prisutnosti člana UO Hrvatskog rukometnog saveza Darka Požarića i predsjednika Gradskog vijeća Umaga Gorana Slavujevića poželio sportski uspjeh natjecateljima na EP-u.

Prvog dana natjecanja rukometašice i rukometaši Hrvatske imali su polovičan uspjeh. Juniorke su, natječući se u ‘A’ skupini izgubile, od Mađarske 2:0 a od Ukrajine 2:1. Rukometaši su u prvoj utakmici izgubili od Ukrajine 2:1 dok su reprezentaciju Mađarske, aktualne europske prvake, pobijedili s 2:0.

Europsko juniorsko prvenstvo u rukometu na pijesku je na određen način ‘ugrijavanje’ i ‘slaganje’ redova organizatora natjecanja za početak EP-a za seniorke i seniore idućeg tjedna, budući prvog dana juniorskog prvenstva poneki šarafić u organizaciji, ne s ozbiljnim posljedicama, je ‘škripio’.

Ulaz na utakmice je besplatan no gledatelja nema, barem ih nije bilo prvog dana. Teško je i pretpostaviti da će ih i biti narednih dana trajanja prvenstva jer ‘reklame’ za EP na javnim prostorima u Umagu nema.

Onih ‘nekoliko’, činjenica prilično atraktivno osmišljenih, plakata ponegdje ‘obješenih’ i uz koji ‘jumbo’ plakat na prilazima Umagu, premalo je i gotovo ništa od reklame s obzirom da se ipak radi o Europskom prvenstvu i to u gradu s kojim se gradonačelnik hvali da je grad sporta i turistička ‘hai life destination’.

Svojevrsna ‘ilegala’ EP-a nije ništa novo kad su u pitanju velike manifestacije u gradu obzirom da ni SP u odbojci na pijesku nije imalo adekvatnu promociju pa je i s tog natjecanja izostalo svekoliko pučanstvo a što je na određeni način i ‘potvrđeno’ tankim iznosom od samo 5.000 kuna donacije koju su gledatelji utakmica dobrovoljnim prilozima, umjesto plaćenih ulaznica, usmjerili prema Japanu za pomoć potresom stradalih područja. (DM)


Autor: Preuzeto sa www.ipress.hr, - 01.07.2011 u 10:45